2017 Logo strona

MICHAŁ DUDZIEWICZ - wykładowca

ekspert_michal_dudziewicz_small

Uznany reżyser i scenarzysta, wykładowca akademicki. Ukończył Wydział Reżyserii PWSTiF w Łodzi. Szef programowy festiwalu Plus Camerimage.

Michał Dudziewicz - wykładowca

ekspert_michal_dudziewicz

Uznany reżyser i scenarzysta, wykładowca akademicki. Ukończył Wydział Reżyserii PWSTiF w Łodzi.
Szef programowy festiwalu Plus Camerimage.

 

Ważniejsze daty

1947. 04. 18 - Data urodzenia (Warszawa)
1969 - Wykształcenie - rok ukończenia studiów (Wydział Reżyserii PWSTiF w Łodzi; dyplom 1985)

 

Filmografia

 

2005 - OD POTOPU DO WESELA CZYLI 30 LAT FESTIWALU
          POLSKICH FILMÓW FABULARNYCH Realizacja, Pomysł filmu,
2005 - ŁUKASZOWCY N.Y.'39 Reżyseria, Scenariusz,
2002 - LISTA SENDLEROWEJ Reżyseria, Scenariusz,
2001 - MISJONARZE W RWANDZIE Realizacja, Scenariusz,
2000 - ZBRODNIA I... MIŁOŚĆ Scenariusz,
1999 - MOTOR, DZIEWCZYNA I FILM
          CZYLI CUDOWNY PIERŚCIEŃ RENARTA Reżyseria, Scenariusz,
1998 - HISTORIA ISTOTNEJ VICTORII Reżyseria, Scenariusz,
1997 - PARADOKS O KONDUKTORZE Reżyseria, Scenariusz,
1995 - WYJŚCIE NA JAW ROBOTNIKÓW KINA Z FABRYKI SNÓW Reżyseria,
1993 - TU STOJĘ..., 20 LAT PÓŹNIEJ w C' EST MON HISTOIRE
          Dialogi, Reżyseria, Scenariusz,
1990 - LE 18 BRUMAIRE (1) w NAPOLEON Asystent reżysera,
1984 - THE NINJA MISSION Reżyseria (II ekipa) (w czołówce: Mike O'Dudi),
1983 - FUCHA (1983) Reżyseria, Scenariusz,
1980 - MIŚ Współpraca reżyserska,
1978 - GRA O WSZYSTKO Współpraca reżyserska,
1978 - 24 GODZINY ŚLEDZTWA (5), ZŁOTY KIELICH Z RUBINAMI (6), BRUDNA SPRAWA (7), DLACZEGO PAN ZABIŁ MOJĄ MAMĘ (8),
          ROZKŁAD JAZDY (9) w 07 ZGŁOŚ SIĘ Reżyser II,
1977 - PASJA (1977) Reżyser II,
1976 - ZAKLĘTY DWÓR Reżyser II,
1976 - BRUNET WIECZOROWĄ PORĄ Reżyser II,
1974 - KATASTROFA (1974; film tv), KARUZELA w NAJWAŻNIEJSZY DZIEŃ ŻYCIA Reżyser II,
1973 - JAK TO SIĘ ROBI Reżyser II,
1972 - PALEC BOŻY Reżyser II,
1972 - KWIAT PAPROCI (1972) Reżyser II,
1971 - ZABIJCIE CZARNĄ OWCĘ Współpraca reżyserska,
1971 - 5 I 1/2 BLADEGO JÓZKA Współpraca reżyserska,
1970 - KASZEBE Współpraca reżyserska,
1970 - STAWKA O ŻYCIE (7) w DOKTOR EWA Obsada aktorska.
1969 - PIĘKNY FILM I SPRAWA, KTÓREJ NIE ZNASZ Reżyseria,
1967 - POJEDYNEK (Dudziewicz M.) Reżyseria, Scenariusz,
1967 - GODZINA UCZUĆ Reżyseria,

 

Nagrody indywidualne

1985 - FUCHA (1983) Figueira da Foz (MFF) nagroda CIDALC
1984 - FUCHA (1983) Koszalin (KSF "Młodzi i Film") nagroda za debiut reżyserski za debiut średniometrażowy

dane: www.filmpolski.pl

 

| Organizatorzy | Partnerzy | Patronaty
  logo stopka small kwp weblogo stopka small marszalek weblogo stopka small tumult2    logo stopka small KPCEN   logo stopka small blck fsh  logo stopka small szkola   wojewoda_webpisf logowojewoda_webpsc_logo psm_logo
| Fundatorzy nagród edycja 2017
fundatorzy nagrod-01 - Kopia